Articole

Caramida in arhitectura organica

Dupa mai bine de 20 de ani de studiu al muncii lui Frank Lloyd Wright, Dan si Dianne Chrzanowski, or...

Peter Lange

Peter Lange este unul din pionierii artei ceramicii si olaritului din Noua Zeelanda, numele lui fiin...

Despre klinker

Produsele klinker se obtin prin topirea la temperaturi ridicate  (1050-1200C) timp de 30-50 de ...

Klinkerul - un material rezistent la factori chimici

In alegerea materialelor folosite pentru pavarea curtii, aleilor sau terasei trebuie sa avem in vede...

Realizat de
Stoc Digital Studio

Articole


Articole - Klinker

 


Caramida in designul contemporan

 

O casa frumoasa care a fost gandita ca un camin relaxant pentru o familie, este situata in suburbiile orasului Mexico City. Biroul de arhitectura Materia Arquitectonica a gandit cladirea pe o structura ondulata punctata de cateva ferestre. Fatada este placata cu caramida rosie.
Casa este luminoasa iar terasa exterioara are cativa pomi si un lac artificial, care din interior pare o extensie a spatiului.Cladirea din fotografiile urmatoare se afla in Philadelphia si este proiectata de Qb Design. Zidul sau exterior placat cu caramida inchisa la culoare, cu forma sa curbata este de o eleganta aparte si parca invita trecatorii sa incetineasca pasul si sa admire detaliile subtile ale acestei locuinte neobisnuite. Ferestrele numeroase lasa lumina sa inunde interiorul casei si ofera locuitorilor vederi ale strazii si ale gradinii de pe terasa interioara.Situata in orasul Treviso, urmatoarea cladire proiectata de mzc arhittetura este un exemplu remarcabil de arhitectura italiana si o lectie de eleganta. Lumina naturala scalda interiorul deschis, se reflecta in peretii albi evidentiind pardoseala naturala, tavanul de lemn vopsit, scara surprinzatoare si peretele de caramida, vopsit in gri care nu atinge tavanul.
Atelierul Zhanglei s-a inspirat din traditia seculara a producatorilor locali de caramida si a proiectat urmatoarea casa moderna de caramida. Fidela traditiei, arhitectura acestei case superbe incorporeaza caramida insa o foloseste in moduri noi, inovatoare. Produsa pe campurile din apropiere, caramida rosie este caracteristica principala a fatadei dar arhitectul a proiectat un model geometric de caramida si spatii goale care permit luminii sa patrunda prin zid. Curtea casei face legatura intre arhitectura moderna si natura.
O forma neobisnuita pentru o casa moderna neobisnuita, paralelogramul furnizeaza acesteia colturi si deschideri interesante si ferestre neregulate care lumineaza interioarele spatioase. Proiectata de firma Klaararhitectuur, aceasta casa moderna din mediul rural se mandreste cu un exterior de caramida gri. Ferestrele sale mari permit admirarea peisajelor pastorale din jur.Situata la granita Olandei cu Germania, in localitatea Overijssel, aceasta casa din caramida proiectata de Cino Zucchi, are doua fete intr-un sens bun - fatada este acoperita cu caramizi gri-maro inchis iar partea din spate e imbracata in aluminiu. Afectiunea arhitectului pentru asimetrie este vizibila in designul modern, neobisnuit care se joaca cu volumele cubice.In cazul urmator caramida rosie si lemnul au fost fericit imbinate, dand un aspect natural si in acelasi timp modern acestei case pentru o familie. Renovarea a fost facuta de Studio 101 Arhitects.